Platon Newsletter
Archív
Platon Technologies s.r.o.
Platon Technologies Newsletter 2017/02
Letný Newsletter
Uhorkovú sezónu nepoznáme, pracujeme neustále.
Nový Helpdesk
V júli sme rozšírili rady nášho Helpdesk tímu o nových kolegov a zároveň prešli na systém telefónnej ústredne s novými číslami:
  • +421 222 111 321  (technická podpora)
  • +421 222 111 322  (faktúračné oddelenie)
Staré číslo technickej podpory ostáva naďalej v platnosti, takže sa k nám stále dovoláte.
SK-NIC SNAFU
V rámci testovania nového systému, sa počas uplynulého víkendu podarilo SK-NIC rozposlať tisícky testovacích e-mailov na reálne e-mailové adresy. Tieto správy hovorili o tom, že Vaša doména expiruje, a to aj vtedy keď to nebola pravda. Ak ste tento e-mail dostali a bol na začiatku označený ako ** BEWARE - THIS IS JUST A TESTING E-MAIL **, môžete ho pokojne ignorovať.
NašaDoména.sk
Pri SK-NIC ešte ostaneme. V jarnom newsletteri sme vás žiadali o podporu našej iniciatívy www.nasadomena.sk, kde sa snažíme vrátiť .SK doménu internetovej komunite a ľuďom. Odvtedy sa nám podarilo vyzbierať takmer 10,000 podpisov, a za túto vašu podporu sme veľmi vďační!

Medzičasom sa toho veľa udialo. Náš konateľ Ondrej Jombík sa stal predsedom Združenia poskytovateľov webhostingu a prednášal v Prahe na konferencii IT17 organizovanej správcom českej domény CZ.NIC. V prednáške si môžete pozrieť ako bola v minulosti slovenská doména ukradnutá a tento podvod trvá dodnes. Navyše hrozí riziko, že sa tento stav ešte zhorší ak sa podpíše plánovaný dodatok k existujúcej zmluve so SK-NIC.
NašaDoména.sk pred Úradom vlády SR
Preto sme zorganizovali pred Úradom vlády brífing, kde sme vyzvali pána Pellegriniho, aby tento zlý dodatok nepodpísal a zasadil sa o vrátenie domény .SK späť občanom. Budeme pozorne sledovať, ako sa zachová.
Slovo konateľa na záver
Často sa nás pýtajú čo z toho máme, že za slovenskú doménu tak veľmi bojujeme. Odpoveď je, že úplne nič. Niekedy je jednoducho dobré robiť správne veci bez ohľadu na možný zisk či stratu.

Ondrej Jombík
konateľ spoločnosti
logo
Platon Technologies - spoľahlivý hosting so špičkovou technickou podporou
Copyright © 2017 Platon Technologies, s.r.o.
www.platon.sk


Newsletter sa nachádza aj online na tejto adrese. Vašu adresu na zasielanie newslettera si môžete aktualizovať v našom Control Paneli. Ak sa chcete odhlásiť z odberu, kliknite prosím sem.