Platon Newsletter
Platon Technologies s.r.o.

Slabé heslo k Vašej e-mailovej schránke

Vážený používateľ e-mailovej schránky,

Ako už určite viete, pred niekoľkými dňami sme premigrovali e-mailové schránky (vrátane Vašej) zo serverov Singularity na servery našej firmy Platon Technologies.

Od okamihu presunu schránok k nám, začali tieto fungovať v novom režime. Ten zahŕňa napríklad kvalitnejší antispam, antivírus, ale taktiež pravidelné kontroly bezpečnosti a integrity.

Bohužial v súvislosti s vašou schránkou sa zistilo, že obsahuje veľmi slabé až triviálne heslo. Slabým heslom sa nemyslia len kombinácie typu 12345 alebo asdf, ale tiež keď používate ako heslo samotné meno schránky. Napríklad keď schránka jozef@domain.sk má heslo jozef. Toto je presne prípad aj Vašej schránky.

Aj keď neradi, bohužiaľ musíme Vás vyzvať na zmenu tohto hesla na bezpečnejšie. Bezpečné heslo je také, ktoré obsahuje veľke i malé písmená, prípadne číslice či špeciálne znaky. Ak si neviete dať rady, navštívte našu stránku www.heslo.sk, kde si môžete dať nové heslo rýchlo vygenerovať.

Zmena hesla vo Vašom prípade je nevyhnutná a dôležitá. Spameri neustále prechádzajú servery na internete a skúšajú triviálne kombinácie mena a hesla. Vaše je veľmi ľahké uhádnuť. Po tom ako ho uhádnu, nielenže získajú priamy prístup do Vašej pošty, ale začnú aj vo Vašom menej rozposielať obrovské množstvá spamu.

Takéto rozposielanie spamu spôsobuje problémy Vám aj nám. IP adresa nášho servera sa dostane do blacklistu, takže od nás nebudú chcieť ostatné servery preberať poštu. Vaša e-mail adresa sa dostane do blokovacích tabuliek, takže pošta od Vás sa bude Vašim adresátom doručovať do spamu, alebo sa nebude doručovať vôbec.

Pochopiteľne nechceme, aby k takej situácii vôbec niekedy došlo. Preto Vás žiadame, zmeňte si svoje heslo práve teraz. Zmenu hesla vykonáte cez náš Control Panel setup.platon.sk, kde sa prihlásite svojou e-mailovou adresou, čiže rovnakým menom a heslom ako do webmailu.

Zmenu prosím vykonajte do utorka dňa 28. apríla 2015. Po tomto termíne zmení náš systém heslo automaticky.

Ďakujem Vám za spoluprácu a posilnenie bezpečnosti našej infraštruktúry. V prípade otázok nás prosím kontaktujte.

S pozdravom

Ondrej Jombík
Platon Technologies, s.r.o.
konateľ spoločnosti

helpdesk@platon.sk  |  +421 222 111 321